Тестовете на е-магистралата ще са с камиони Scania

28.05.2018

Тестовете на е-магистралата ще са с камиони Scania

Scania ще доставя камионите за изследователския проект eHighways, в който участват федералното правителство на Германия, Volkswagen и Siemens.

[✕]

Изследователският проект е първата фаза преди пускането в експлоатация на три пътни участъка за тестове на обществени пътища в Германия. Необходимата мощност ще бъде осигурена чрез надземна контактна линия за електрифициран товарен транспорт изградена от Siemens. Целта на изследователския проект е да се намалят емисиите на въглероден диоксид от тежкотоварни автомобили при транспорт на товари на дълги разстояния.

През 2019 г. и 2020 г. електрически задвижвани камиони ще бъдат тествани на три електрифицирани магистрали в Германия. Проектът е финансиран от федералното правителство чрез Министерство на екологията, опазването на природата, сградите и ядрената безопасност. Едната тестова отсечка ще бъде изграден в Шлезвиг-Холщайн по магистрала А1 близо до Любек, друга в Хесен на А5, южно от Франкфурт, и трета в Баден-Вюртемберг за B462.

[✕]


„За транспорт на далечни разстояния, една от най-обещаващите технологии за устойчиво бъдеще са електрифицираните пътища и електрификацията на превозните средства. Технологиите напредват бързо и благодарение на техните предимства от гледна точка на опазването на околната среда, социалната отговорност и намаляването на експлоатационните разходи, ни подтикна да се включим решително в в този проект. Целта е преминаване към използването на транспортна система без изкопаеми горива“, заяви Клайс Ериксон, изпълнителен вицепрезидент на изследователската и развойната дейност в Scania.

В първата фаза, Scania ще осигури два прототипа на електрически хибридни влекачи. Те са снабдени с пантограф, разработен от Siemens и такива камиони вече се тестват в Швеция, където бе изградена първата електрифицирана отсечка от магистрала в Европа.

<< Обратно към новините