22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Яна Маринова - специален гост на Volvo Drivers Fuel Challenge

05.04.2018

Яна Маринова - специален гост на Volvo Drivers Fuel Challenge

Актрисата Яна Маринова ще бъде специален гост в квалификациите на петото издание на състезанието по ефективно шофиране на камиони – Volvo Drivers Fuel Challenge, които стартират на 10 април.

Участниците ще могат да се срещнат с нея в София, Варна, Бургас и Пловдив. Звездата на най-новия български филм „Привличане”, в който участва и най-мощният камион серийно производство в света – Volvo FH-16 със 750 к.с., отправи видео покана към всички професионални шофьори у нас.

Камионът, който ще трябва да управляват всички участници в състезанието, е от серия Volvo FH Reloaded. Той е специално конфигуриран за оптимизиране разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и условията за работа и живот в кабината. Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift с бутони, вградени в инструменталния панел. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко умора и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайн системата за управление на автопарка Dynafleet, навигация със сензорен дисплей, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери и енергийно ефективни гуми.Тази година квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 ще преминат през осем български града през април - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе. В тях могат да вземат участие всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C+Е. Най-добре представилите се участници ще се борят за титлата Шампион по ефективно шофиране на България на националния финал в края на юни.

В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите. Тази година са планирани и допълнителни кръгове за транспортни компании, така че техните международни шофьори също да могат да се включат, без това да нарушава работния им график. Отчитането отново ще става на база данните от Dynafleet по време на ежедневната работа на водачите и ще обхваща периода април-май 2018 г., като участниците трябва да имат минимален пробег от 14 000 км.

Националният шампион на България ще бъде излъчен по време на финала в края на юни. През септември той и собственикът на компанията, за която работи, ще отпътуват за Гьотеборг, Швеция, за да представят страната ни на глобалния финал на Drivers Fuel Challenge 2018. Победителят ще спечели и голямата награда на Volvo – VIP пътуване за двама до екзотична дестинация. Организаторите и партньорите на инициативата - Goodyear, OMV и Schmitz Cargobull осигуряват награди и за другите двама състезатели в призовата тройка, както и за собствениците на компаниите, които представляват.Квалификации ще се проведат както следва:

- Благоевград - 10 и 11 април, паркинг магазин Метро Благоевград, ул. Зелендолско шосе №17
- София - 12, 13 и 14 април, сервизен център София, бул. Сливница 630
- Плевен - 16 и 17 април, паркинг магазин Метро Плевен, ул. Метро №11
- Севлиево - 18 и 19 април, Зона Изток 1, Севлиево, база Парма Транс
- Русе - 20 и 21 април, база Ив Комерс, Русе, бул. България, КПП
- Варна - 23 и 24 април, паркинг Бизнес Парк Варна
- Бургас - 25 и 26 април, паркинг Мото Пфое, Бургас
- Пловдив - 27 и 28 април, паркинг Метро Пловдив 2, посока Пазарджик

Досегашните шампиони на Volvo Drivers Fuel Challenge България са:
2011 г. - Петко Василев
2013 г. - Кънчо Кънчев
2014 г. - Пламен Иванов
2016 г. - Стефан Памуклийски

<< Обратно към новините