Полеви градски тестове на два VW e-Crafter

28.02.2018

Полеви градски тестове на два VW e-Crafter

Доставчикът на пратки и експресни услуги DPD тества два електрически беземисионни вана Volkswagen e-Crafter в Хамбург за доставка на колетни пратки в централните градски зони.

[✕]

До края на годината двата напълно електрически големи вана ще работят в центъра на града, както и в кварталите Санкт Паули и Щерншанце. Данните от представянето на автомобилите ежедневно се изпращат на Volkswagen, където специалистите анализират събраната информация от работата на лекотоварните автомобили.

С обхват от 160 км, електрическия Crafter е подходящ за доставка на колети в центъра на града, където повечето маршрути са кратки, а движението е съпроводено с множество спирания и потегляния. Литиево-йонната батерия на вана е напълно интегрирана в шасито, като по този начин товарният обем от 10,7 куб. м се използва напълно. В зависимост от версията максималният полезен товар е между 1 и 1,75 тона. По този начин превозното средство отговаря на изискванията за обслужване на маршрутите в градските райони и с нищо не отстъпва пред конвенционалните превозни средства с двигатели на бензин и дизел.

[✕]


Тестът на превозните средства, които са в предпроизводствена фаза ще помогне на производителя да разкрие специфични им особености и нужди по време на ежедневна употреба. Така от Volkswagen ще могат да отговорят с най-адекватни решения за цялостната експлоатация на вановете, но най-вече за зареждането на батериите и как този процес да бъдат интегрирани в процеса на работа на бъдещите 100% чисти лекотоварни транспортьори e-Crafter.

<< Обратно към новините