Scania представи газов двигател

10.11.2017

Scania представи газов двигател

Scania добавя газов двигател към своята гама, който е приложим както при влекачите за транспорт на дълги разстояния, така и при камионите за строителни дейности.

Scania представи новаторски 6-цилиндров газов двигател OC13 Евро-6 с мощност от 410 к.с. 13-литровият двигател може да се използва както за транспорт на дълги разстояния, така и за работа на строителни обекти. Представянето е сравнимо с това на дизелов двигател със същия обем. Новият двигател е последното допълнение към гамата устойчиви транспортни решения на Scania, която предлага намаляване на емисиите на въглероден диоксид с 15 до 90%.„Има повишен интерес в Европа към транспортни решения за транспорт на дълги разстояния, задвижвани с газ. Двигателят отговаря на тези нужди с всички общи експлоатационни ползи от използването на газ като гориво и няма недостатъци“, казва Хенрик Енд от Scania Trucks.

Новият двигател има мощност 410 к.с. сили и максимален въртящ момент от 2000 Нм в диапазона между 1100 и 1400 об./мин. Тези показатели са сравними с дизеловите двигатели с подобен размер. Оборудван с резервоар за втечнен природен газ (LNG) и с полуремарке с товароподемност до 40 тона, камионът може да измине 1100 км с едно зареждане. Снабден с два резервоара, пробегът е възможно да достигне до 1600 км.Новият 13-литров газов двигател на Scania беше представен за първи път на италианското изложение за устойчива икономика Ecomondo. „Досега повечето газови двигатели бяха твърде маломощни или имаха незадоволителен автономен пробег, за да бъдат наистина полезни за тежки задачи и изминаване на дълги разстояния. Но Scania реши тези проблеми с двигателя OC13 и вече може да предложи намалени нива на емисиите въглероден двуокис, както и повишена рентабилност на клиентите“, казва Йохан Мулбах, продуктов мениджър газ в Scania Trucks.

<< Обратно към новините