Наши отбори на челно място в Scania Top Team

27.10.2017

Наши отбори на челно място в Scania Top Team

Български отбори са на челните места в съревнованието Scania Top Team в Черноморския регион, в който попада нашата страна.

Scania Top Team е глобална програма за обучение на състезателен принцип, която следва философията на Scania за непрекъснато усъвършенстване на служителите на компанията. Целта на надпреварата е да развива уменията на механиците на Scania, помагайки им да увеличат познанията си и да подобрят професионализма си при обслужване на клиентите на марката. Също така, състезанието има за цел да насърчава отборния дух и работата в екип.

Scania Top Team 2017/2018 е десетото поред състезание на международно ниво и е най-мащабното от досега провежданите. Очаква се 8000 сервизни механици от 70 държави да премерят сили в теоретични и практически задачи, базирани на следпродажбеното обслужване в различните дилъри на Scania по света.През октомври 2017 г. в румънския град Сибиу, Скания България съвместно със Скания Румъния като част от една бизнес група (Черноморски регион) проведоха националното състезание за механици на Scania. Отборите, които се съревноваваха бяха общо девет – три български и шест румънски. В общото класиране, с най-много точки, на първо и второ място се класираха българските отбори от сервизите във Варна и Велико Търново с разлика от 20 точки, спрямо класиралия се на трето място румънски отбор от град Клуж.Петдесетте въпроса от теоретичната част и четирите 20-минутни практически задачи за диагностика и отстраняване на технически проблеми в четири камиона, два от които от новата генерация на Scania, поставиха на изпитание знанията и уменията на екипите. Увереността и бързината на българските механици, съчетана с отличното познаване на продуктите на Scania и добрата работа в екип, им дадоха решително предимство пред останалите състезатели. Българският отбор от сервиз Варна в състав: Кристиан Дончев, Николай Колев, Борис Борисов, Димитър Войков, Даниел Вълчев и Радослав Димитров, спечелил първо място в националното състезание в Румъния, продължава уверено напред и ще представлява Скания България на европейския регионален финал на Scania Top Team в Тренто, Италия през април 2018 г.

Ние от екипа на сп. КАМИОНИ им пожелаваме успех на европейския финал догодина!

<< Обратно към новините