Регистрирайте се за 8. издание на Логистична Бизнес Конференция на 27.10.2020 г.!

MAN TGE: широк избор от възможности

06.10.2017

MAN TGE: широк избор от възможности

MAN Truck and Bus организира в края на септември първи официални тестове на новия MAN TGE в планината Монсерат, в близост до Барселона. За две седмици близо 300 журналисти от цяла Европа имаха възможност да тестват на пътя първият голям транспортер на немския производител на товарни автомобили.

[✕]

Световният дебют на първият ван в историята на MAN се състоя точно година по рано, по време на 66-ото издание на най-голямото в света изложение за търговски превозни средства IAA Nutzfahrzeuge 2016 в Хановер.


[✕]


В подножието на планината Монсерат в сърцето на Каталуня, на разположение на членовете на журитата Международен ван и Международен камион на годината, сред които и представител на списание КАМИОНИ, бяха предоставени дузина разновидности на TGE. Освен товарните закрити фургони в различни варианти – стандартна или дълга база, товарно пространство пригодено за различни дейности или термоизолирано хладилно пространство, възможността за тест включваше и няколко шаси-кабини – единични или двойни с бордови надстройки за разнообразен набор от дейности. Една част от автомобилите бяха натоварени, а други от тях – без товар. Конфигурацията на вановете беше разнообразна - предно, задно или пълноприводно задвижване, чрез доказаната години наред при леките автомобили от концерна Volkswagen AG версия 4Motion.Брат-близнак на актуалния носител на наградата „Международен ван на годината 2017“ Volkswagen Crafter, логично MAN TGE се предлага със същите параметри. Моделът покрива максимално допустима маса от 3 до 5,5 тона и по този начин мюнхенският производител на товарни автомобили вече предлага на своите клиенти решения в широкия диапазон от 3 до 44 тона чрез пълната си гама обогатена от най-новия член на поколението TG. TGE е наличен с две колесни бази, три височини и три дължини, а максималният обем на товарното му пространство е 18,4 куб. м.Двигателят на MAN TGE е добре познатият двулитров турбодизел TDI, Common Rail, Евро-6, който се предлага с мощности от 100, 120, 140 и 180 к.с. Стандартно предавателната кутия е 6-степенна механична, но до края на годината ще е налична и 8-степенна автоматична за версиите със задвижване на предните колела.
MAN TGE в различните си конфигурации, включително и с бордови надстройки на Junge, Schmitz Cargobull, Krone, Spier или самосвални от Henschel, Schoon and Scattolini могат лесно и бързо да бъдат конфигурирани чрез новата платформа Vans to Go и да бъдат доставени директно от производителя в Мюнхен, заедно с необходимата за клиента надстройка.

Повече за новия MAN TGE може да прочетете в ноемврийския брой на сп. КАМИОНИ.

<< Обратно към новините