21. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2018. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2018 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Чешка компания закупи дистрибутора на Pepsi

20.04.2017

Чешка компания закупи дистрибутора на Pepsi

Най-голямата чешка компания за минерални и изворни води - Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV) подписа обвързващо споразумение за придобиване нa един от най-големите производители и дистрибутори на безалкохолни напитки в България – Куадрант Бевъриджис АД.

[✕]

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията в България и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2017 г.

Куадрант Бевъриджис е официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo в България и марките Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, на Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, на Gat Foods и соковете и нектари Prisun. През последните години компанията успя да развие своята оперативна и производствена дейност, подобрявайки финансовото си състояние. Тя разгръща богатото си портфолио от продукти и марки с цел да удовлетвори нарастващите очаквания на българския потребител към разнообразие.

KMV е мултинационална бутилираща компания, която развива дейността си в 26 страни и е най-големият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа. Собственост е на фамилията Паскал, която има дългогодишни традиции в бутилиращия бизнес.

 

<< Обратно към новините