22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Новото ръководство с нова визия за София Тех Парк

17.03.2017

Новото ръководство с нова визия за София Тех Парк

След като принуди журналистите да се ровят в Търговския регистър и да търсят информация за загадъчните нови ръководители на София Тех Парк, министърът на икономиката Теодор Седларски ги представи официално.

Новият изпълнителен директор на София Тех Парк Асен Ненчев каза за себе си, че е възпитаник на университети в чужбина. Натрупва опит в банка "Мерил Линч", където се занимава с хедж фондове и се издига до позицията на вицепрезидент. Преди 4 години се завръща в България и оглавява финансовия отдел на Лукойл България.

Председателят на Съвета на директорите Васил Караиванов сподели, че е завършил Стопанския факултет на Софийския университет, където в момента преподава. Преподавателката дейност за него е негово хоби, извън нея се занимава с управление на небанкови финансови институции и финансови посредници. Участвал е и в създаването на първия публичен фонд за недвижими имоти и има няколко предприемачески дейности, като създаване на компания за мобилни приложения в образованието. Има опит и в старт-ъп компании.

Натанаил Стефанов заяви, че е представител на старт-ъп общността. Завършил е Софийската математическа гимназия и "Стопанско управление" в СУ, където също към момента преподава. Има специализации в САЩ и Англия. Интересите му са в три сфери – бизнес, образование и обществена дейност. Две от каузите, за които е работил, са за връзка между образованието и бизнеса и за създаването на продукти с висока добавена стойност.

„Целта на новия екип от млади и енергични хора, с опит в бизнес управлението и проектното финансиране, е да покрият възможно най-скоро амбициозните планове за „София тех парк, които имаме“, коментира избора си министър Седларски.

Сред първите задачи на мениджърите е да сформират бизнес съвет, който да даде визия за бързото развитие на технопарка.

 

 

 

<< Обратно към новините