22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Новото ръководство с нова визия за София Тех Парк

17.03.2017

Новото ръководство с нова визия за София Тех Парк

След като принуди журналистите да се ровят в Търговския регистър и да търсят информация за загадъчните нови ръководители на София Тех Парк, министърът на икономиката Теодор Седларски ги представи официално.

[✕]

Новият изпълнителен директор на София Тех Парк Асен Ненчев каза за себе си, че е възпитаник на университети в чужбина. Натрупва опит в банка "Мерил Линч", където се занимава с хедж фондове и се издига до позицията на вицепрезидент. Преди 4 години се завръща в България и оглавява финансовия отдел на Лукойл България.

Председателят на Съвета на директорите Васил Караиванов сподели, че е завършил Стопанския факултет на Софийския университет, където в момента преподава. Преподавателката дейност за него е негово хоби, извън нея се занимава с управление на небанкови финансови институции и финансови посредници. Участвал е и в създаването на първия публичен фонд за недвижими имоти и има няколко предприемачески дейности, като създаване на компания за мобилни приложения в образованието. Има опит и в старт-ъп компании.

Натанаил Стефанов заяви, че е представител на старт-ъп общността. Завършил е Софийската математическа гимназия и "Стопанско управление" в СУ, където също към момента преподава. Има специализации в САЩ и Англия. Интересите му са в три сфери – бизнес, образование и обществена дейност. Две от каузите, за които е работил, са за връзка между образованието и бизнеса и за създаването на продукти с висока добавена стойност.

„Целта на новия екип от млади и енергични хора, с опит в бизнес управлението и проектното финансиране, е да покрият възможно най-скоро амбициозните планове за „София тех парк, които имаме“, коментира избора си министър Седларски.

Сред първите задачи на мениджърите е да сформират бизнес съвет, който да даде визия за бързото развитие на технопарка.

 

 

 

<< Обратно към новините