22. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2019. Включете се с нови възможности в Интернет версията!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

ДППИ с награда за внедряване на ГИС

17.11.2016

ДППИ с награда за внедряване на ГИС

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) получи награда за внедряване на уникална географска информационна система (ГИС).

[✕]

Това стана по време на церемония за отбелязване на Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), като наградата бе връчена от зам. министърът на икономиката Любен Петров.

ДППИ получи отличието за стратегическата си визия за прилагане на ГИС при развитие на иновативна система за мониторинг на Черно море в реално време. По време на награждаването зам. министърът съобщи, че Министерство на икономиката отчита добри резултати за подобряване на бизнес средата. По данни на Евростат брутният вътрешен продукт (БВП) на България за третото тримесечие нараства спрямо същия период преди година с 3,5% и ни отрежда второ място след Румъния.

В приветствието си по време на церемонията г-н Петров подчерта, че технологиите, свързани с ГИС подпомагат предоставянето на качествени услуги за гражданите и бизнеса, създават условия за по-добро и координирано взаимодействие между различните отдели и структури вътре в самата администрация. “Успешното внедряване на тези услуги са знак за една съвременна, гъвкава и модернизирана администрация, каза той. - Така тя може успешно да партнира с европейските си колеги и да реализира мащабни проекти с много сериозни резултати за световната икономика.”

 

<< Обратно към новините