Лектори 2014

Кратко представяне на лекторите на Логистичната бизнес конференция 2014

ЛОГИСТИЧНА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ

Supply Chain мениджмънт:
Ефективни стратегии и добри практики

30 октомври 2014, Sofia Event Center (SEC)

 

Николай БОЖИЛОВ има 30-годишен опит във внедряването на нови бизнес модели и модерни технологии за управление на бизнеса в транспорта и логистиката. Дългогодишен Фелоу член на Института на директорите в Лондон и на Института по транспорт и логистика във Великобритания, както и на множество други международни професионални и неправителствени организации. Николай Божилов е председател на Съвета на директорите на Юнимастърс Лоджистикс.
Александър ГЕБОВ e управител на Паладин Пропърти Дивелъпмънт - компания,  специализирана в управлението на инвестиции в недвижими имоти, ръководеща много високостойностни инвестиционни проекти, сред които Индустриален парк София изток. Гебов е магистър по строително инженерство. Има диплома по Икономика и Мениджмънт, както и EMBA степен по Финанси и Международен бизнес. Професионалният му опит е над 30 години, като 20 от тях заема висши ръководни длъжности. Той е добре запознат с всички аспекти на развитието и управлението на инвестиционни проекти - намиране и придобиване на земя, зониране, инвестиционен контрол, планиране и проектиране, финансиране на проекти, технико-икономическо проучване и бюджетиране, оценка на разходите и контрол.
Ервин ГРУСБЕК е мениджър продажби за Централна Европа и Близкия Изток за Loading Systems International, първата компания в Европа, започнала производството на претоварни рампи. От седем години той е отговорен за офисите и дилърите в този регион. С повече от 45-годишен опит, Loading Systems International e водещата компания в предоставянето на продукти и решения на всички пазарни сектори, включително, но не само: логистика, транспорт и промишленост. Loading Systems International е тук, защото "ние се грижим".

Станислав ДИМИТРОВ е магистър по Международни икономически отношения. Има 18 години опит в транспорта, от които осем като управител на Карго планет ООД - доверен транспортен партньор на десетки водещи компании в България и Европа. За него високото качество на обслужване, коректността и точността са водещи в отношението с партньорите. В тази връзка преди три години фирмата инвестира във внедряването на оперативната програма Карло на водещия доставчик на софтуер за логистичния бранш - Soloplan GmbH.

Орлин ДОЧЕВ e управляващ партньор в Некст Консулт. Притежава над 12-годишен консултантски опит в разработване на бизнес и маркетингови стратегии, внедряване на бизнес системи от тип ERP/CRM/BI, управление на взаимоотношенията. През февруари 2010 г. основава фирма Некст Консулт с визия да добавя стойност на клиентите посредством въвеждане на добри световни практики в областта на продажбите, маркетинга, финансите, производството и др. По-късно привлича високо квалифицирани специалисти с опит в „Големите 4“ консултантски компании и затваря кръга от услуги в областта на управленското консултиране. Преди Некст Консулт Орлин е ръководил последователно екипите за бизнес инструменти в местното представителство на ORACLE и Microsoft.

Матиас ЕДЕР, Business Development Manager, Contract Logistics/SCM, DB Schenker. Има опит във всички области на транспорта и логистиката, натрупан в продължение на над 20 години на различни длъжности в оперативни и стратегически сектори за различни 3PL доставчици. Завършил е „Управление на логистиката“ в Икономическия университет във Виена под научното ръководство на Института по транспорт и логистика. От 2006 г. е ръководител „Бизнес развитие” за договорна логистика и управление на веригата за доставки (Contract Logistics/SCM) в централния офис на DB Schenker за Югоизточна Европа, който отговаря за над 50 логистични склада с обща площ около 600 000 кв. м, обслужващи клиенти от вертикалните пазари в секторите автомобилна индустрия, потребителски стоки, електроника, промишленост и здравеопазване.

Тодор КАВРЪКОВ e сертифициран пропърти мениджър. Работи в Търговски център Европа, където отговаря за отдаването под наем на офис, търговски и складови площи на територията на центъра, както и за цялостната маркетингова и рекламна политика на комплекса. Има магистърска степен по бизнес администрация със специализации „Стратегическо управление“ и „Маркетинг“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тодор Кавръков притежава сертификат за Пропърти мениджър (CPM), според изискванията на американския институт за недвижими имоти IREM, базиран в Чикаго. Член е на Управителния съвет на ФИАБЦИ - България.

Снежина КАЗАКОВА e управител на DHL Експрес България. Кариерата си в DHL започва преди 20 години като търговски представител за Северна България. Скоро след това заема първата си мениджърска длъжност като Регионален директор за Северна България и след това 8 години е Търговски директор на фирмата. От началото на 2009 г. вече е управител на DHL Експрес България. Има две висши образования и през свободното си време обича да пътува из екзотичните кътчета на България и света. Най-голямото постижение на компанията под нейно ръководство е постоянният двуцифрен ръст на приходите на годишна база и неоспоримото лидерство на пазара на международни експресни услуги.
Бистра КАРАПАНЧЕВА отговаря като мениджър продажби в Баркод Системи България ООД за цялостни системни решения в областта на логистиката, 3PL, производството и управлението на веригата за доставки. Има дългогодишен опит в сферата, както и множество интеграции на специализиран складов и складово-производствен софтуер с ERP системи.
Чиприян КОЗМА е териториален акаунт мениджър на Honeywell Scanning and Mobility, който отговаря за подкрепата на партньори и клиенти в Източна Европа. Той познава много добре пазара на автоматичната идентификация, както и предизвикателствата, с които се сблъскват потребителите при внедряването на такива технологии, и може да им помогне да идентифицират процесите, които е възможно да бъдат подобрени чрез използване на баркод технологии.

Георги МИНЧЕВ е зам.-председател на УС на НСБС. Два мандата е бил председател на асоциацията на спедиторите, оглавявал е Контролния съвет на НСБС и Секцията по железопътен транспорт. От 2001 г. е зам.-председател на Българо-Руската търговско-промишлена палата (БРТПП) и съпредседател на Смесената комисия по въпросите на транспорта и комуникациите на Българо-Руския бизнес форум. Управител е на „Транс Балкани“ ООД. Завършил е специалността „Социално-икономическа информация“ (специализация „Статистика“) в Университета за национално и световно стопанство в София.

Орлин ПАВЛОВ e управител на Варна Бизнес Сървисиз (VBS). Завършил е Висшето морско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна, след което две години e бил офицер от Военноморския флот. Професионалното му израстване на ИТ специалист започва като технолог и програмист в Параходство БМФ. Кариерата му продължава като ИТ мениджър във Феста холдинг, в Нафтекс България холдинг, в Трансхолд България холдинг и в Петрол холдинг. От 2014 г. е управител на VBS.
Ивайло ПЕНЧЕВ е управител на Auxionze. Предприемачът е основател и управител на няколко компании - Walltopia, Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties. Най-позната сред тях е Walltopia, световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени. Най-новото начинание на Ивайло Пенчев е Auxionze - онлайн платформа за организиране на фирмени доставки и транспорт, под формата на търгове с обратно наддаване. Говори руски и английски език. Следвал е физика в СУ „Климент Охридски“.
Тошко ПЕТКОВ e партньор „Бизнес консултиране” в Некст Консулт. Притежава внушителен опит в бизнес консултирането в областта на разработването на корпоративни стратегии, оптимизацията на бизнес процеси и организационни структури, създаване на системи за финансова отчетност, стратегии за управление на веригите доставки (Supply Chain Management), управление на бизнес представянето, създаване на системи за възнаграждения на персонала и оценка на трудовото представяне, дефиниране на IT стратегии, избор, внедряване и подобряване на използваемостта на ERP системи и др. Преди да се присъедини към екипа на Некст Консулт, Тошко е заемал длъжността директор „Глобални бизнес услуги“ в IBM България.
Калоян СТЕФАНОВ е мениджър за България на DHL Фрейт. Стартирайки като оперативен спедитор, Калоян Стефанов постепенно преминава през различни позиции  до началото на 2007 г., когато DHL Фрейт е вече отделна дивизия в DP DHL и е назначен като неин мениджър за България. Две години по-късно под негово ръководство преминава създаването и на управлението на DHL Freight в Македония. Инженер по образование, свободното си време предпочита да прекарва в уюта на семейството и планините на България. Горд е както от бързия темп, с който се разви и разраства през годините DHL Freight в България, така и от нарастващото доверие на клиентите към компанията.
Христо УРУМОВ е собственик и управител на Сторакт БГ и Сторакт Лог – водещи фирми на пазара за стелажни системи, складово оборудване и цялостен инженеринг на складове. Автоматизираните и динамичните решения и иновациите са от най-голям интерес за Урумов, чиито фирми са реализирали такива проекти в България, Гърция, Италия, Австрия, Полша, Русия, Унгария, Румъния, Сърбия и Македония. Завършва Техническия университет в София. От 1980 до 1993 г. работи в БалканкарПрогрес – развойният център на Балканкар. През 1993 г. преминава в частния бизнес – произвежда строителни машини с американска фирма, кари с марката Sparky и е директор на предприятието „Спарки“ в Русе. През 2000 г. основава Сторакт БГ и оттогава неговият живот е свързан с изграждането и проектирането на стелажни системи. „Нямам хоби – казва за себе си Христо Урумов, – моето хоби е работата ми.“
Мариана ХРИСТОВА е управител на Гопет Транс. Отговаря за стратегическото развитие на компанията, избора и внедряването на съвременни технологии за повишаване на ефективността на работа. Притежава дългогодишен опит в сферата на транспорта, участвала е в изграждането и управлението на спедиторски екипи  на компанията в България и в чужбина.
Стефан ЯНЧОВИЧИН е продуктов мениджър във ФТС България за вертикалното решение за транспорт, спедиция и логистика NaviTrans, базирано на популярната ERP система Microsoft Dynamics NAV. Притежава дългогодишен опит по различни проекти със системите от линията решения Microsoft Dynamics и NaviTrans.
  МОДЕРАТОРИ на конференцията
Д-р Иван ПЕТРОВ е вицепрезидент на КЛЕКАТ (Европейската асоциация за спедиция, транспорт, логистика и митнически услуги), като същевременно е и председател на Института по жп транспорт към тази организация. Бил е два мандата председател на НСБС, в момента е зам.-председател на Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика. Председател е и на Регионалния институт за Европа и работната група за железопътен транспорт към FIATA (Международна федерация на асоциациите на спедиторите). Управител е на фирма Транс Експрес. Иван Петров защитава докторската си дисертация по логистика в УНСС - София, а по-късно специализира в същата област в Австрия, Германия и Русия. Гостуващ професор е в университета на Тенеси - САЩ.
Владимир ГЮРДЖИЕВ e ръководител на отдел „Индустриални и логистични площи“ във Фортън Интернешънъл. Преди да се присъедини към Фортън две години Владимир Гюрджиев работи като търговски директор в „Берс“. Преди това е търговски директор, а после и управител на портала за недвижими имоти City24 Bulgaria, собственост на Alma Media Interactive Oy - най-голямата медийна корпорация в Скандинавия. Професионалната си кариера Гюрджиев започва в лизинговия сектор като мениджър продажби в дъщерните дружества на едни от най-големите финансови институции в Европа - Уникредит и Райфайзен.
Олга ВАСИЛЕВСКА е управляващ съсобственик на MW LOGISTICA. Член е на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата. Магистър по финансов мениджмънт в СУ "Климент Охридски" и Университетa Бордо IV, Франция. Завършила е бакалавърската си степен с Бизнес администрация в Германия с фокус "Управление на стопанските процеси в логистиката". Със специализации в сферата на логистиката и практическия опит в сферата на клиентското обслужване, продажби и оптимизиране на процесите, за основен приоритет в работата си в момента Василевска определя увеличаването на клиентската база и стратегическото развитие на логистичния бранш в страната ни.
Николай ДРАГОМИРОВ е преподавател в УНСС в катедра „Стопанска логистика“. Член е на управителния съвет на Българската асоциация по логистика и на консултативния съвет към Центъра за логистични изследвания - УНСС. Неговите професионални и научни интереси са свързани с логистика, маркетинг и информационни технологии. Завършва математическа гимназия с национално отличие, бакалавър и магистър по Маркетинг в УНСС, след което е доктор по Стопанска логистика в същия университет. Николай Драгомиров е реализирал множество проекти в областта на рекламата и дизайна, маркетинговите изследвания, интернет комуникациите, информационните системи в логистиката и образованието.
   

 

<< Обратно към новините