ОБЯВИ

Специализирани курсове на Учебен център - НСБС през март 2018 г.

16.02.2018 

Учебен център - НСБС организира за служители в спедиторски, логистични, транспортни и търговски фирми, занимаващи се с организация на доставките, през март 2018 г. следните курсове:

Още

Специализирани курсове на Учебен център - НСБС през февруари 2018 г.

16.01.2018 

Учебен център - НСБС организира през февруари 2018 г. за служители в спедиторски, логистични, транспортни и търговски фирми, занимаващи се с организация на доставките следните курсове:

Още

Екстремно време за логистиката

09.01.2018 

Природните катаклизми вече не изненадват никого. Онова, което продължава да притеснява все повече хора по целия свят, е силата, с която бедствията влияят на живота и икономиката. Резултатът е, че световната икономика става все по-зависима от непредсказуемите рискове. Според доклад на ООН опасно лошото време е довело до над 1 трилион долара загуби в световен мащаб.

Още

Нов жп коридор свързва Каспийско море с Турция и Европа

09.01.2018 

Нов жп маршрут ще бъде прибавен към региона, където се срещат Югоизточна Европа и Западна Азия. Това е линията ВТК (Baku, Tbilisi, Kars), която ще свързва Каспийско море с жп мрежата на Турция, а оттам и европейските жп линии. Тя ще бъде част от разклоненията на Пътя на коприната. Очаква се движението на първите влакове по новия коридор да започне в края на 2017 г.

Още

МАГЛЕВ, Hyperloop и бъдещето на обществения интер-региотранспорт

09.01.2018 

Използването на магнитната левитация в транспорта започва през 60-те и 70-те години на миналия век, когато професор Ерик Лейдуейт от Imperial College London провежда първите реални експерименти съвместно с британските железници. Магнитна левитация, маглев или магнитно окачване е метод, чрез който един обект „виси“ над друг обект чрез използване на магнитно поле.

Още

Кралят на пробега е Volkswagen Caddy TGI

09.01.2018 

Volkswagen лекотоварни автомобили представи обновената и завършена гама на лекотоварния Caddy TGI, работещ с двигател на метан. Газовият силов агрегат вече се предлага при всички разнообразни версии и варианти на модела.

Още

Специализирани курсове на Учебен център - НСБС през януари 2018 г.

04.01.2018 

Учебен център - НСБС организира през януари 2018 г. за служители в спедиторски, логистични, транспортни и търговски фирми, занимаващи се с организация на доставките следните курсове:

Още