Срещата в София завърши с декларация за сигурен и екологичен транспорт

Срещата на министрите на транспорта на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) завърши с приемането на Заключителна декларация за сигурен и екологичен транспорт в Черноморския регион. Конференцията бе председателствана от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

Още

Стартира изграждането на нов брегови център в Бургас

Официално бе направена първа копка на новия брегови център на територията на пристанище Бургас. Той се изгражда с финансиране по ОП Транспорт и ще струва около 2 млн. лв. Изграждането на бреговия център в Бургас е част от един от лотовете на проекта за развитието на Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS).

Още

MECOMO с нов продукт за проследяване - mecASSET

Германската компания MECOMO AG, специализирана в проследяване на обекти и превозни средства, представи новата си продуктова линия mecASSET. Тя е базирана на патентована, модулна концепция, която позволява гъвкаво прилагане на клиентските изисквания за проследяване на активи, по невъзможен досега начин...

Още

Цени на горивата - 16-та седмица на 2014 г.

Уважаеми читатели. В електронния бюлетин Транспорт и на интернет сайтовете www.logistika.bg и www.kamioni.bg публикуваме обобщена справка за цените на горивата за изминалата седмица. Източникът на информацията е сайта на Международния съюз за автомобилен транспорт - www.iru.org...

Още

Ограничава се движението на тежкотоварните МПС по 6 пътни направления

Утре – 17 април, последният работен ден преди Великденските празници, от 12 ч. и в петък – 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Още

Zebra Technologies ще придобие бизнеса на Motorola Solutions

Zebra Technologies Inc. и Motorola Solutions Inc. официално съобщиха, че са сключили споразумение, по силата на което Zebra ще придобие бизнеса на Motorola с продукти и услуги за бизнеса срещу 3,45 млрд. долара. Сделката е одобрена от борда на директорите на двете компании и предстои да се уточнят обичайните заключителни договорни условия, както и да се получи одобрение от регулаторните органи. Очаква се сделката да стане факт до края на 2014.

Още

НАП: Декларации за дължими данъци до края на април

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци. Декларацията – по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци - за първото тримесечие до края на април.

Още