Проект предвижда изнасяне на тразнзитното движение от кварталите в Бургас

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков обсъди с кмета на община Бургас Димитър Николов възможностите за изнасяне на транзитния трафик към Южното Черноморие извън града.

Още

ITF: BRICS остава локомотив на растежа

Според последни данни на Международния транспортен форум (ITF) към ОИСР световните товаропотоци от началото на годината до март 2014 г. очертават различни тенденции за развитите и развиващите се икономики.

Още

Цени на горивата - 30-та седмица на 2014 г.

Уважаеми читатели. В електронния бюлетин Транспорт и на интернет сайтовете www.logistika.bg и www.kamioni.bg публикуваме обобщена справка за цените на горивата за изминалата седмица. Източникът на информацията е сайта на Международния съюз за автомобилен транспорт - www.iru.org...

Още

100 нови влекача MAN за пловдивска фирма

Официалният вносител на MAN за България - MVB Truck & Bus България, сключи рамков договор за доставка на 100 броя нови влекачи за международен транспорт.

Още

Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите са планирани от 21 до 27 юли в цялата страна, съобщават от Главна дирекция "Охранителна полиция". Акцията е част от европейска инициатива на европейската организация на службите на пътна полиция - TISPOL.

Още

Строят нова транспортна връзка в област Видин

Стартира проектът за рехабилитация и ново строителство на 5,075 км от път III-1102 Арчар - Извор - Димово - Острокапци - Кладоруб - Салаш от км 45+000 до км 50+075,52. Проектът се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

Още

Влезе в сила ограничението за движение на камиони над 12 тона през прохода Шипка

От 18 юли т. г. отново влиза в сила забраната движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3 и теглещи ремаркета, включително полуремаркета от категория О4 – пътни превозни средства с технически допустима максимална маса над 10 тона през прохода „Шипка“ – участък от път I–5 /Е-85/ от км 155+25 до км 184

Още