4,6% ръст на оборота за сектор складиране и обработка на товари

По предварителни данни на НСИ през второто тримесечие на 2014 г. общият индекс на оборота за сектор Транспорт, складиране и пощи, изчислен от сезонно изгладени данни, се увеличава с 1,7% спрямо предходното тримесечие.

Още

Пристанищата ни вече са с електронно досие

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) започна серия от представяния на географската информационна система за управление на пристанищната инфраструктура. Системата обхваща 28 морски и речни пристанища и пристанищни терминали, а също така и отделни терени в обхвата на пристанищата в това число и двата важни за корабоплаването канали 1 и 2 в района на пристанище Варна.

Още

ГИС свързва управлението на пристанищата в страната

Географската информационна система (ГИС) ще свърже управлението на пристанищата, създавайки общ пространствен модел и пълна база данни. Напълно изградената система беше демонстрирана в Бургас.

Още

По двама кандидати за поддържането на Люлин и новата Тракия

В Агенция „Пътна инфраструктура бяха отворени офертите за определяне на изпълнител за поддържане, базирано на показатели на изпълнение на автомагистрали и прилежащи пътни съоръжения за АМ „Люлин”, (с прибавени към нея 17 км от АМ „Струма”) и новата част на АМ „Тракия”. По 2 сдружения са кандидатствали за всеки от обектите.

Още

Естонец спечели на Словакия ринг състезанието по икономично шофиране на Volvo

На 29 август на пистата Словакия Ринг се състоя финалът на състезанието Drivers Fuel Challenge, организирано от Volvo Trucks. Най-икономичен беше състезателят Ааре Мюл от Естония, който спечели и голямата награда лек автомобил Volvo S60...

Още

Пътищата от II и III клас с денонощно отчитане на трафика

Автоматизираната система за отчитане на трафика по републиканските пътища от II и III клас вече работи, като в нея са инвестирани над 2,8 млн. лв. от ОП „Регионално развитие“. Това обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Системата за събиране на данните за трафика е със 120 автоматични устройства, които отчитат трафика 24 часа в денонощието, 365 дни в годината.

Още

Осигуриха 8,5 млн. лв. за Шумен – Белокопитово

От републиканския бюджет ще бъдат осигурени 8,5 млн. лв. за участъка Шумен – Белокопитово от автомагистрала „Хемус“. Принципното решение е взето след междуведомствена работна среща в Министерството на финансите с участието на вицепремиерът и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Предстои на заседание на Министерския съвет да бъде прието постановление за предоставяне на средствата.

Още