Най-добър въздушен спедитор е карго - партнер

Компанията карго - партнер ЕООД бе удостоена с наградата "Най-добър въздушен спедитор" за 2014 г. на Turkish Airlines. На специално организирана от авиолинията в София стилна церемония, престижната статуетка, от името на организацията в България, получи управителят на карго - партнер Антон Стойков.

Още

Забрани за движението на товарни автомобили по празниците

На 23 декември, от 18:00 ч. до 21:00 ч. и на 28 декември (неделя) – от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на товарните превозни средства с обща маса над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат въведени и на 30 декември (от 18:00 ч. до 21:00 ч.) и на 4 януари 2015 г. – от 14:00 ч. до 20:00 ч

Още

Възстановява се връзката между Силистра и Шумен през Панайот Волово

Възстановява се движението по първокласен път I-7 Силистра – Шумен през с. Панайот Волово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). С пускането на пътната връзка се повишава безопасността и удобството при пътуване при засиления трафик през коледните и новогодишните празници.

Още

Нов мултимодален коридор подобрява транспорта в европейския юг

Съвместният българо-гръцки проект с европейско финансиране Sea2Sea предвижда създаването и развитието на мултимодален (комбиниран) транспортен коридор, който ще свърже района на Черно море с Егейско море и Източното Средиземноморие. За целта ще се изгради ефективна железопътна връзка между гръцките пристанища Кавала и Александруполис в Егейско море и българските пристанища Бургас и Варна, както и с пристанище Русе.

Още

Обновяват пътната инфраструктура в Индустриален парк - Русе

Правителството ще финансира община Русе със 102 хил. лв. за рехабилитация и реконструкция на пътното кръстовище в Индустриален парк – Русе, информира пресцентърът на Министерския съвет.

Още

Нови начини за плащане при преминаване на Dartford Crossing

В сила е нов начин на плащане на пътната такса за преминаване през пункта Dartford Crossing, край Лондон. При новата система за плащане Dart Charge, вместо на място на бариерите таксата се плаща предварително или до полунощ на деня след преминаването. Dartford Crossing свързва магистрала M25 между Дартфорд в Кент и Търрок в Ессекс, като пътят преминава над Темза източно от Лондон...

Още

ЕК одобри новата ОП Транспорт и транспортна инфраструктура

Одобрена е новата оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020“, съобщи министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Само за 10 дни работа на кабинета можем да кажем, че близо 4 млрд. лв. отиват за инфраструктурата на България, посочи премиерът Борисов.

Още