Удължават ремонта на тунел Витиня до пролетта на 2017 г.

Дясната тръба на тунела Витиня, в посока Варна, е в много лошо състояние и се нуждае от по-сериозни ремонтни дейности. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров инспектираха ремонтите дейности, които се извършват на съоръжението.

Още

STAMH Service монтира система Mini Load в Италия

През юли тази година, екипът на STAMH Service монтира система Mini Load за фирма GS Grumello del monte, Италия. Системата е с височина 11 м и дължина почти 70 м. Капацитетът й е 112 800 кутии, разположени на 23 нива.

Още

4% от транспортните компании с финансови затруднения

Компаниите от сектора сред водещите фирми обявени в несъстоятелност.

Още

АиТ Интернешънъл Транспорт поръча 80 нови влекача MAN TGX

Базираната в Пловдив транспортна фирма АиТ Интернешънъл Транспорт поръча 80 нови влекача MAN. Те ще бъдат доставени от MVB Truck & Bus Bulgaria, официален вносител на немската марка у нас.

Още

Пилотен конвой камиони мина по новия коридор Китай - Русия

Китайско-руският пилотен конвой от товарни камиони успешно премина 2200 км по новия търговски път от Китай през Монголия за Русия.

Още

Започна строителството на АМ Струма от Кресна до Сандански

Официално бе даден старт на строителството на нови близо 24 км от АМ Струма - от Кресна до Сандански. Участъкът, който представлява лот 3.3 от магистралата, ще бъде изграден със финансиране от новата ОП Транспорт и транспортна инфраструктура.

Още

Одобриха сливането на Hapag Lloyd и UASC

На годишната среща на акционерите на Hapag-Lloyd беше дадено последното одобрение за сливането с базираната в Кувейт United Arab Shipping Company (UASC). Двете компании постигнаха споразумение за сливане през юли тази година.

Още