Ударно начало на годината за MAN в България със 110 влекача

MVB Truck & Bus Bulgaria AD, официален вносител на MAN Truck & Bus за България сключи договори за доставка на влекачи с две от големите и бързо развиващи се транспортни фирми в страната - Дриймс Транс ЕООД и АИТ Интернешънъл транспорт ЕООД...

Още

Шест фирми с терени в Индустриално-логистичен парк Бургас

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и кметът на Община Бургас Димитър Николов ще обединят усилията си за привличане на инвестиции в региона. Това стана ясно по време на посещение на министъра в града в четвъртък, на което беше представен напредъкът по изграждане на Индустриално-логистичен парк Бургас, стопанисван съвместно от общината и държавата.

Още

Проектът за изграждане на метрото на бул. Черни връх се реализира в срок

Проектът за изграждане на метрото на бул. Черни връх се реализира в график, заяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя направи регулярна проверка, предаде Агенция Фокус. „Още 25 хил. души ще могат да ползват метрото, включително чрез довеждащия транспорт от съседните квартали“, заяви Фандъкова.

Още

Логистичните центрове са пълни с наематели

Шестте хиляди квадратни метра логистични площи в East Ring вече са наети, научи сп. Логистика. Логистичният парк се намира в източните покрайнини на София, между магистралите Тракия и Хемус и Околовръстния път на столицата. Сграда 1 на комплекса, построена спекулативно, беше пусната в действие в края на миналата година и много бързо намери наемател.

Още

Награда на Германската икономика в България

На 29 януари 2015 г. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще награди за единадесети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения.

Още

Управленската информационна система на АПИ за проектите по ОП „Транспорт“ е готова

Агенция Пътна инфраструктура вече ще може да управлява цялата информация и документация за проектите по Оперативна програма „Транспорт“ и да я съхранява в дигитален вид. Това стана възможно след успешното завършване на проекта: „Разработване и въвеждане на управленска информационна система (УИС) за мониторинг и оценка на изпълнението на всички проекти на Агенция, финансирани по ОП „Транспорт“.

Още

TNT с ежедневни сухопътни доставки до Турция

Компанията за експресни доставки TNT стартира този месец ежедневни транспортни услуги по график към Истанбул вследствие на нарастващата търговия между Турция, ЕС и останалата част на света. Маршрутът свързва Истанбул със София, България и оттам с всички европейски страни чрез Европейската сухопътна мрежа на TNT.

Още