Приста Ойл откри нов завод

С пищна церемония Приста Ойл откри новата производствена база на дъщерното си предприятие за производство на пластични смазки Верила Лубрикантс. Заводът се намира на площадката на бившия химически завод Верила в с. Равно поле, Софийско.

Още

25 млн. евро за интермодални терминали по линия на ОПТТ

Новата Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура (ОПТТ) 2014 – 2020 г. е одобрена на национално ниво. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на първото заседание на Комитета за наблюдение на програмата. По думите му Министерският съвет е одобрил нейния проект и предстои изпращането й към Европейската комисия.

Още

Ремаркетата Orthaus излязоха на българския пазар

Нова за страната ни марка ремаркета вече е на българския пазар. Дистрибутор за България на пълната гама на произвежданите в Турция полуремаркета и самосвални настройки Orthaus е базираната в Пловдив фирма ASG ITT, дъщерна на турската фирма ASG. В края на миналата седмица компанията откри официално изцяло новия си търговско сервизен комплекс на Кукленско шосе...

Още

UPS планира да инвестира в мрежата си 2 млрд. щ.д.

UPS обяви своите финансови перспективи и дългосрочни стратегии за растеж по време на конференция в Ню Йорк.

Още

В Български пощи вече приемат писма за Дядо Коледа

Български пощи отново провеждат обичания от деца и родители конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”.

Още

Започва изграждането на нов мост над Луда Яна

В следващите дни предстои да започне изграждането на новия мост над река Луда Яна при км 195+230 на път І-8 Пазарджик – Пловдив. Той ще бъде на мястото на авариралото на 9 май т. г. съоръжение. В момента се извършват подготвителни работи на обекта.

Още

Одобриха окончателния вариант на ОП Региони в растеж

Правителството одобри проекта на Оперативна програма Региони в растеж (ОПРР) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Министърът на регионалното развитие и благоустройството получи мандат да изпрати за одобрение в Европейската комисия окончателния вариант на програмата. Очаква се тя да бъде одобренафинализирана от Комисията до края на 2014 г.

Още