Работи се за подобряване корабоплаването по р. Дунав

Съвместно с Румъния се работи по проекта за подобряване на корабоплаването по река Дунав.Това увери министър Николина Ангелкова по време на среща с представители на браншови организации в сферата на водния транспорт.

Още

Свит есенен панаир

Рехаво присъствие на фирмите за складова техника и оборудване има на провеждащия се тази седмица юбилеен 70-ти Международен технически панаир в Пловдив, който събра компании от 37 държави. Общо 10 фирми са изложили своите кари по алеите на изложението, като 2 от тях предлагат и стелажи.

Още

И в Унгария искат оригиналите на двата талона за регистрация на камионите

Посолството на Република България в Будапеща информира, че при извършване на крайпътни проверки на територията на Унгария властите изискват от водачите на товарни автомобили да представят оригиналите на част I и част II на свидетелството за регистрация на пътното превозно средство.

Още

МРР постави ултиматум на изпълнителя на лот 4 на АМ Струма

По време на инспекция на строителните дейности на автомагистрала Струма регионалният министър Екатерина Захариева заяви, че води постоянни разговори с гръцката фирма Актор, която строи участъка. На последната среща от фирмата са изявили желание да подновят работа, но инспекцията не показва такава воля, категоричен бе министърът.

Още

TNT нарекоха себе си The People Network

TNT стартира нова бранд идентичност. Новият слоган The People Network отразява културата на компанията и се стреми да развива силни връзки с нейните клиенти.

Още

Строежът на кои инфраструктурни обекти може да започне напролет?

Във финална фаза на подготовка са проектите за изграждане на АМ „Хемус“ в частта от Ябланица до Ловеч, строежът на лот 3 на АМ „Струма“ в подучастъците Благоевград-Крупник и Кресна-Сандански, както и участъка Пловдив-Оризово и жп възел Бургас от проекта за модернизация на жп линията Пловдив – Бургас.

Още

София бе домакин на среща на морските клъстери в Европа

В София се проведе десетата редовна годишна среща на Европейската мрежа на морските клъстери (ЕNMC). Домакин на форума бе Морски клъстер България. На събитието присъстваха представители на национални клъстери, както и председателят на ЕNMC Франсис Валат.

Още