In Memoriam

Внезапно си отиде нашата колежка Нели Игнатова, дългогодишен служител в Българска Транспортна Преса.

Още

Шоуто на Michelin спря в София при Диана

Втората спирка на деветото подред издание на роудшоуто на Michelin, посветено на гумите за товарни автомобили и автобуси, бе в София. Домакин на събитието бе фирма Диана, един от най-големите дистрибутори на автомобилни гуми у нас и основен партньор на френската марка...

Още

Само до 22-ри се предлага отстъпка за участие в Логистичната бизнес конференция

До 22 септември имате възможност да се запишете за участие с отстъпка от 15% във второто издание на Логистичната бизнес конференция, която ще се проведе на 30.10.2014 г. отново в Sofia Event Center (SEC). Тази година темата е: Supply Chain мениджмънт: Ефективни стратегии и добри практики.

Още

Проект дава решения за опазване на околната среда в пристанищата

Във Варна се проведе заключителната конференция на международен проект TEN ECOPORT Транснационално разширяване на мрежата на ECOPORT 8. Учени от 7-те държави-партньори по проекта (България, Италия, Гърция, Румъния, Черна гора, Хърватска и Албания) дискутираха финалните разработки, които представляват и реалните резултати от проекта.

Още

Още 7 компании ще инвестират в Икономическа зона Божурище

Национална компания Индустриални зони (НКЗИ) е подписала 6 договора с български компании за инвестиции в Икономическа зона София - Божурище. Това съобщи пред ЛОГИСТИКА Валери Андреев, председател на Съвета на директорите на компанията на церемония по случай завършването на първия етап от изграждането на инфраструктурата на зоната. В процес на подписване е договор с още един инвеститор.

Още

Кюне + Нагел представя CO2 калкулатор при морски транспорт

Глобалният калкулатор на въглеродните емисии при морски транспорт (Global Seafreight Carbon Calculator - GSCC) дава възможност за изчисляване емисиите на въглероден двуокис, серни окиси и азотни окиси при превоз на контейнерни и частични пратки от врата до врата и е наличен на интернет страницата на Кюне + Нагел.

Още

Кандидат-студенти сираци могат да получат стипендия за образование

Връчени бяха първите Годишни бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. „Бизнес и образование – ръка за ръка“. Реализацията на проекта се проведе със съдействието на Агенцията по заетостта.

Още