Център за управление на корабоплаването ще заработи до края на 2014 г.

До месец и половина ще започне да функционира новопостроеният Речен информационен център в град Русе. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова след инспекцията на обекта, който се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г.

Още

Още 2 моста ще свързват България и Румъния

Следващата седмица между България и Румъния ще бъде подписан Меморандум за подготовката на два нови моста над река Дунав при Никопол –Турну Мъгуреле и Силистра – Кълъраш. Подготовката им ще се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния 2014-2020 г., като целта е да бъде подадена обща апликационна форма в началото на следващата година.

Още

АПИ: Готови сме за снеговалежите

Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е създала организация за обработка на пътищата при влошаване на атмосферните условия. В края на седмицата се очакват първите за сезона снеговалежи по високопланинските райони и са предприети необходимите действия за почистване на републиканските пътища. В периода 1-15 ноември, в зависимост от атмосферните условия, ще бъде въведено зимното поддържане на републикан

Още

Загина шефът на Total

Групата Total потвърди, че тази нощ, около 0 часа московско време, при самолетна катастрофа на летище Внуково е загинал Кристоф де Маржери, президент и генерален директор на групата Total...

Още

Edith Maersk премина за първи път по Темза

Най-големият кораб, който някога е минавал по Темза, пристигна на DP World London Gateway – новото дълбоководно контейнерно пристанище на Великобритания. Плавателният съд Edith Maersk е дълъг 397 метра и 56 метра широк и може да превози до 15 500 TEU.

Още

Модерен индустриален парк израства на изток от София

Сграда 1 на East Ring - първият спекулативен проект, който се появява на пазара след икономическата криза, бе официално открита на 21 октомври. Официалните гости и бизнес партньорите на инвеститора Glorient Investment, бяха посрещнати нетрадиционно - директно в един от складовете, за да се убедят с очите си в качеството на изпълнението.

Още

Изграждаме единна система за търсене и спасяване при авиационни произшествия

От днес започва работа междуведомствена работна група, която ще изработи Национален план за търсене и спасяване при авиационни произшествия. На негова база ще бъде създадена единна система за търсене и спасяване при авиационни произшествия.

Още