Уникалният MAN TGX D38 100 Years стана звездата на фестивала във Вьортерзее

Всяка пролет на брега на езерото Вьортерзее в южните австрийски Алпи се събират почитателите на марката Volkswagen, но най-вече онези от тях, които са луди по модела Golf. Звездата на тазгодишния фестивал обаче стана уникалният MAN TGX D38 100 Years. И има защо…

Още

В ход са промени в Закона за железопътния транспорт

На първо четене Парламентът прие Законопроект за изменение и допълнение на Закона за железопътния транспорт, внесен от Министерски съвет. Промените са свързани със становище по процедура за нарушение на Европейската комисия във връзка с неправилното транспониране и прилагане на директиви относно безопасността на железопътния транспорт и лицензирането на железопътните предприятия.

Още

Временно спира движението на влаковете между Захарна фабрика и Горна баня

От 25 май до 8 юли 2015 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, съобщиха от БДЖ. Причините за прекъсването са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания Железопътна инфраструктура ще извършва в посочения участък.

Още

Пристанище Русе е обработило 265 000 тона товари

За първите четири месеца на 2015 г. Пристанищен комплекс - Русе ЕАД е обработил 265 000 тона товари. Спрямо същия период на 2014 г. е постигнат ръст от седем процента, съобщи дружеството.

Още

Полети от Варна до Кайро това лято

През това лято ще бъдат изпълнявани полети по линията Варна - Кайро, съобщи директорът на Летище Варна Димитър Костадинов. За първи път ще бъде обслужвана и линия Варна - Бодо, Норвегия. Една от най-големите авиокомпании в Европа започва полети от Варна до Мюнхен.

Още

Зачестяват проверките за нелегални превози на пътници

Честите проверки и засиленият контрол са вариантът за спиране на нелегалните превози на пътници. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, на проведените от екипи на агенцията масирани проверки на превозите на пътници в района на ГКПП Кулата на 21 май.

Още

Зелен семафор за електронните фишове от мобилни камери

Мобилните камери започнаха да работят ефективно от 19 май след обнародването в Държавен вестник на наредбата на Министерство на вътрешните работи за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи (АТТС) за контрол на правилата за движение по пътищата.

Още