Французин победи в Optifuel Challange 2014

На 29 октомври в Ница, Франция се проведе международният финал на състезанието на Renault Trucks за най-икономичен водач. 28 водачи от 14 европейски страни и представители на Мароко и Тунис премериха сили по трасе с дължина 29,4 километра, започващо и завършващо пред зала Nikaïa в града...

Още

Втората Логистична бизнес конференция – топ събитието в бранша

На 30 октомври се състоя логистичното събитие на годината - втората годишна Логистична бизнес конференция. Тази година презентациите бяха обединени под надслов „Supply Chain мениджмънт: Ефективни стратегии и добри практики”. 17 лектори, над 250 слушатели и активни участници в диалога, изложбени щандове в зоната за пред залата, стотици разменени визитни картички... Това бе атмосферата в SEC...

Още

Специализирани курсове на НСБС - м. ноември 2014 г.

Учебния център на НСБС организира през ноември за служители в спедиторски, логистични, транспортни и търговски фирми, занимаващи се с организация на доставките, следните курсове:

Още

Втората Логистична бизнес конференция с новини от бъдещето

Снежина Баджева, издател и главен редактор на списание Логистика, откри втората годишна Логистична бизнес конференция в Sofia Event Center (SEC). Тази година темата на събитието е Supply Chain мениджмънт: Ефективни стратегии и добри практики.

Още

Влезе в сила зимното разписание на полетите на летище Варна

В сила е зимното разписание на полетите на летище Варна. Целогодишно директна въздушна връзка от Варна се осъществява до София, Лондон, Виена, Москва, а от тази година и до Истанбул. По вътрешни линни всеки ден се изпълняват полетите до София на националния превозвач България Ер.

Още

Мостовете над Дунав ще се реализират чрез публично-частно партньорство

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова и заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Ливиу Драгнеа подписаха Меморандум за разбирателство за извършване на проучвания за изграждане на нови мостови съоръжения на река Дунав. На церемонията присъства и румънският премиер Виктор Понта.

Още

TNT ще инвестира 185 млн. евро в европейската си мрежа

За третото тримесечие на 2014 г. TNT отчете 414 млн. евро нетна печалба. За сравнение през второто тримесечие тя е била 395 млн. евро. От компанията обявиха, че започват реализацията на 4 годишна за 185 млн. евро в основната си европейска сухопътна мрежа като част от програмата Outlook.

Още