Eкологично решение за строителната индустрия от DB Shenker

Интересно екологично решение на DB Shenker стана факт през юни. Компанията пусна в движение първата жп линия, превозваща екологични строителни материали от Бърнгалоу до Лондон, по-точно до базата на DB Shenker в Стратфорд.

Още

Безплатни автобусни линии към Витоша

Финансирани от Лидл България безплатни автобуси за велосипедисти, тръгват към Витоша. Маршрутите са от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294) до с. Бистрица и от Хладилника през Бай Кръстьо до хижа Алеко. Двете автобусни линии ще се движат в периода 4 юли - 27 септември 2015 г. и ще тръгват в 8:20 ч. и 10:30 ч. от началните спирки.

Още

До края на 2015 г. ще е готов проектът за интермодален терминал в Русе

В гр. Русе се състоя представянето на проекта „Техническа помощ за изграждане на интермодален терминал в Северен централен район на планиране в България – Русе“. Очаква се проектът за техническата помощ да бъде приключен в края на 2015 г.

Още

Фонд „Солидарност“ на ЕС отпусна средства за жп отсечката Царева ливада-Габрово

Със средства от фонд „Солидарност“ на Европейския съюз ще се финансира проектът „Аварийно укрепителни и отводнителни строителни работи в междугарието Царева ливада – Габрово“. Проектът се изпълнява от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Държавно предприятие Национална компания Железопътна инфраструктура.

Още

Реставриран Чавдар 11МЗ ще бъде показан на ретропарад в Бургас

Първият в България реставриран автобус „Чавдар“ 11МЗ ще бъде показан на ретропарад в Бургас. Уникатът, произведен през 1979 г. в Ботевград, е реновиран в продължение на 2 г. от общинската фирма „Бургасбус“. Това съобщи организаторът на проявата Димо Джамбазов.

Още

Двуетажен електрически автобус BYD за Лондон

Китайският производител BYD представи първият в света двуетажен автобус с изцяло електрическо задвижване. Той ще бъде пуснат в експлоатация още тази есен – през октомври, и логично това ще стане в Лондон.

Още

Вижте видеокпипа на Мапей от Reality Road на Volvo Trucks

Телевизионната риалити поредица Reality Road приключи с представянето на последните два от общо осем епизода на минисериала на Volvo Trucks миналата седмица. Поредицата от серии разказва за пътешествието на шведската певица Мапей по пътищата на Европа в компанията на пълен с реквизит Volvo FH и един от най-добрите водачи в света. През това време тя заснема и видеоклипа към последната си песен.

Още