Рекорд! – Mary Maersk натовари 17 603 контейнера

Товарен кораб на датския транспортен и петролен конгломерат AP Moeller Maersk постави световен рекорд, натоварвайки 17 603 TEU (еквивалента на 17 603 20-футови контейнера)

Още

Обучения за използване на PPC организира Балкан Стар

Балкан Стар, официален вносител на Mercedes-Benz за България, проведе през втората половина на август едно от редовните си обучения за клиенти на марката. Целта беше водачи и представители на транспортни фирми, използващи в работата си товарни автомобили от немската...

Още

Нови магистрални такси в Македония

От 19 август в Македония са въведени нови магистрални такси. Те ще се събират в македонски денари (MKD), евро (EUR) или с кредитна карта, като заплащането ще става на пунктовете за магистрални такси.

Още

Едва 5% от жп превозите за шестмесечието са интермодални

7% от всички превозени от „БДЖ – Товарни превози” ЕООД товари за 2013 г. са интермодални. От тях транзитът е около 83%, вносът – 5%, а износът - 12%. За първите 6 месеца на тази година делът на интермодалните превози е около 5%.

Още

Volvo Trucks пуска товарен автомобил на газ

Volvo Trucks разширява гамата си от модели в Европа с нова версия на Volvo FE, която работи изцяло на метан. Volvo FE CNG (компресиран природен газ) е разработен за операции, включващи кратки цикли на шофиране с повтарящи се потегляния и спирания, като сметосъбиране и локална дистрибуция...

Още

43% от магистър логистиците получават между 1000 и 1500 лв.

Изследване доказва, че по-високото ниво на образование е свързано с по-високо заплащане на труда при логистичните кадри. При 90% от завършилите бакалавърска степен възнаграждението е между 500 и 1500 лв. Магистрите от своя страна най-често (в 43% от случаите) получават между 1000 и 1500 лв., а процентът на вземащите над 2000 лв. е почти 3 пъти по-висок, отколкото при бакалаврите.

Още

„Зелена светлина“ за строежа на магистралата между България и Сърбия

Под председателството на заместник-министъра на регионалното развитие Ангел Петров се проведе заседание на Националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие (МРР). Съветът разгледа Подробните устройствени планове на важни инфраструктурни проекти в страната.

Още