Kässbohrer ще участва на MAT-EXPO и на Comtrans през септември

Германският производител на прикачна техника Kässbohrer ще вземе участие в две важни европейски изложения през септември. В самото начало на месеца от 2 до 6 септември четвъртия по големина европейски производител на ремаркета и полуремаркета ще участва на MAT-EXPO 2015, а от 8 до 12 септември Kässbohrer ще покаже най-новото в гамата си и на Comtrans 2015.

Още

Ремонтите по АМ Хемус и АМ Тракия започват отново от септември

На 1 септември започва работата по първите пет километра от AM Хемус, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Предвидена е рехабилитацията на участъци с обща дължина от 30 км между Шумен и Варна. Проектирането вече е направено, а ремонтите ще се извършват поетапно.

Още

Пристанище Баку посрещна първия контейнерен блок-влак от Китай

Пристанище Баку в Азербайджан посрещна първия контейнерен блок-влак от Китай. Влакът, натоварен с 82 броя двадесет футови контейнера, превозва сода каустик от автономния регион Синдзян в западната част на Китай.

Още

Containerships с нова услуга за черноморския регион

От 20 август 2015 г. компанията Containerships стартира новата си услуга Black Sea Express. Директната връзка тръгва от руското пристанище Азов, минава през турското пристанище Mardas в Истанбул и пристанище Rodaport на пристанищния град Гемлик и стига до няколко дестинации в Северна Африка.

Още

Airbus А350 беше официално представен в Москва

Самолет Airbus А350 бе представен на Международния авиационно-космически салон МАКС 2015 в Жуковски край Москва. Самолетът показа основните си характеристики и маневрени възможности по време на първия си 9 минутен демонстрационен полет.

Още

Карта в интернет ще показва пътищата с винетки

Карта в интернет ще показва пътищата, за движение по които е необходима винетка и тези, по които ще се пътува безплатно. Това е част от проект на Агенция Пътна инфраструктура за предоставяне на електронни административни услуги.

Още

21 камиона MAN за Мини Марица Изток

Мини Марица Изток обновиха автопарка си с нови тежкотоварни автомобили MAN. 12 от тях са високопроходими камиони МАN TGM 18.340 4х4 за превоз на работниците на територията на мините, както и 9 самосвала МАN TGS 33.360 6х4 с кошове Meiller.

Още