На сайта на ИА Автомобилна администрация публикуваха заповедтта за СЕМТ разрешителните за 2015 г.

Със Заповед РД – 08 – 646 от 25.11.2014 г. на министъра на транспорта, информационите технологии и съобщенията се определят реда и условията за разпределението и контрола по използването и отчитането на многостранните ЕКМТ/СЕМТ разрешителни за международен превоз на товари по шосе, предоставени от Международния транспортен форум за нуждите на българските превозвачи през 2015 г.

Още

Пуснаха европарите за София Тех Парк

С официалното писмо Главна дирекция “Конкуренция" на Европейската комисия потвърждава пренотификацията на договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Научно-технологичния парк в София. Това съобщиха от Министерство на икономиката. Така на практика се отблокира финансиране в размер на 83 млн. лв. за реализирането на проекта.

Още

Готов е ремонът на 14 км отсечка от прохода Рожен

Завърши рехабилитацията на 14 км от път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци. В основния ремонт на участъка, който преминава през един от най-красивите проходи в Родопите – Рожен, са инвестирани над 10 млн. лв.

Още

В ИААА приемат заявления за ЕКМТ/СЕМТ разрешителните за 2015 г.

Считано от 24 ноември 2014 г. в деловодството на ИА „Автомобилна администрация”, гр. София, ул. „Гурко” № 5 се приемат заявления за кандидатстване за разпределение на разрешителните ЕКМТ/СЕМТ за 2015 г.

Още

700 млн. лв. за столичното метро до 2020 г.

Одобрение на новата Оперативна програма Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020 г. България може да получи през първото тримесечие на 2015 г. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на инспекция на строителните дейности за разширението на метрото в участъка от Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4.

Още

ЛОТ 2 на АМ Струма готов до октомври 2015 г.

Участък от Дупница до Благоевград на автомагистрала Струма, представляващ ЛОТ 2 от целия аутобан, ще бъде готов до края на октомври. Това стана ясно по време на инспекцията на обекта, която направи Лиляна Палова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Още

RICS прогнозира добри дни за пазара на бизнес имоти в България

Пазарите на бизнес имоти в региона на Централна и Източна Европа показват цялостно подобрение през третото тримесечие на 2014 г. в сравнение с предходните периоди според допитване на Кралския институт на лицензираните консултанти в областта на недвижимите имоти (Royal Institution of Chartered Surveyors, RICS).

Още