KH-Kipper оборудва Renault серия K с кош с тристранно разтоварване

В края на юли специализираният производител на самосвални надстройки за камиони KH-Kipper направи първата доставка на кош с тристранно разтоварване за Renault с колесна формула 8x6 от новата серия K. Камионът е поръчан от една от най-динамично развиващите се компании в Одолянув, Великополското войводство – втората по площ област в Полша.

Още

BorgWarner доставя турбокомпресори за асемблираните в Бразилия Mercedes-Benz Actros

Американската компания BorgWarner произвежда турбокомпресори от серията S, които се асемблират в новия двигател Евро-5 за тежкотоварните камиони Mercedes-Benz Actros произвеждани в Бразилия. По този начин доставчикът подкрепя както Mercedes-Benz, така и местната икономика, като турбокомпресорите се произвеждат в завода на компанията в Итатиба, Бразилия.

Още

Довършването на АМ Хемус е приоритет на правителството

Mинистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че довършването на АМ Хемус е приоритет на правителството. Тя подчерта, че са построени 170 км от аутобана между София и Варна, като за дострояване остават 250 км с индикативна стойност около 1.9 млрд.лв. с ДДС.

Още

Столичният район Възраждане ще работи за развитието на електротранспорта

На 4 август 2015 г. Кметът на Район Възраждане г-жа Савина Савова подписа меморандум за сътрудничество с Национална браншова организация „Индустриален клъстер електромобили“ (ИКЕМ) за развитието на електрическата мобилност, изготвяне на модели за градски транспорт с електрически превозни средства, транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили, екологично...

Още

Автоцистерните няма да се свързват с НАП

Всички които зареждат течни горива за собствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответните изисквания) нямат задължение да монтират измервателни системи до 31 август. Това съобщават от пресцентъра на Националната агенция по приходите.

Още

Френските фермери възобновиха протестите си

Недоволни от бездействието на властите спрямо кризата в селскостопанския сектор, френски фермери възобновиха протестните си действия. В департамента Жер, Югоизточна Франция, гневни фермери блокираха магистралата и започнаха да конфискуват вносно месо, транспортирано с хладилни камиони от съседна Испания.

Още

За два дни са установени 158 пияни и 111 неправоспособни шофьори

Полицейска проверка на шофьори за правоспособност и употреба на алкохол е проведена от 31 юли до 2 август на територията на цялата страна. Акцията е организирана от Главна дирекция “Национална полиция”. За двата дни на операцията са проверени 6325 водачи на МПС. Констатирани са 106 случая с алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 52-ма с алкохол над 1,2 на хиляда. 111 от проверените са неправоспособни...

Още