Цени на горивата - 43-та седмица на 2014 г.

Уважаеми читатели, В електронния бюлетин Транспорт и на интернет сайтовете www.logistika.bg и www.kamioni.bg публикуваме обобщена справка за цените на горивата за изминалата седмица.

Още

9 са кандидатите за изграждане на ИИС за трафика

9 са отворените оферти в тръжната процедура за разработване и въвеждане в Агенция Пътна инфраструктура на интелигентна информационна система /ИИС/, включваща автоматизирано събиране на данни за трафика по пътища от I-ви и II-ри клас.

Още

Ще расте делът на жп транспорта и интермодалните превози

Относителният дял на железопътния транспорт и зелените интермодалин превози ще продължи да нараства в ЕС. Около тази теза се обединиха участниците в научно-практическата конференция „Транспортът в променящия се свят – предизвикателства и решения”. Събитието, което беше организирано от катедра „Икономика на транспорта” към Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и ВТУ „Тодор Каблешков”, събра много хора от бизнеса и научните среди.

Още

50 сглобени в България ремаркета LeciTrailer за Sertrans Catalunya

Сертрък България ООД, официален вносител на испанската марка LeciTrailer за България и базираната в Пловдив фирма Агри-М ООД изпълниха поръчка за сглобяване и доставка на 50 полуремаркета за международен транспорт. Сглобените в България полуремаркета са за испанската транспортна фирма Sertrans Catalunya...

Още

TNT откри офис в Интерпред

TNT откри нов офис в Световния търговски център Интерпред в София. В него ще се обработват предимно документи и малки колетни пратки на бизнеса и частните потребители.

Още

Център за управление на корабоплаването ще заработи до края на 2014 г.

До месец и половина ще започне да функционира новопостроеният Речен информационен център в град Русе. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова след инспекцията на обекта, който се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г.

Още

Още 2 моста ще свързват България и Румъния

Следващата седмица между България и Румъния ще бъде подписан Меморандум за подготовката на два нови моста над река Дунав при Никопол –Турну Мъгуреле и Силистра – Кълъраш. Подготовката им ще се финансира по програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния 2014-2020 г., като целта е да бъде подадена обща апликационна форма в началото на следващата година.

Още